Egy francia pszichológus barátom azzal bízott meg, hogy találjam ki a rendelője új stílusát, berendezését. Egy 39 m2-es stúdió lakásról van szó Párizs 17. kerületében, van benne egy szoba, egy mini konyha és egy mini fürdőszoba. Nagy kihívás volt a jelenleg kényelmetlenül használható, ráadásul ferde tetősík alatti fürdőszoba áttervezése, de végül sikerült egy kényelmes elrendezésű, jól használható fürdőszobát kialakítani. A kádat épített zuhanyfülkére cseréltem, a mosdót, ami eddig a közlekedési útvonalon volt, áthelyeztem a másik oldalra és ettől rögtön tágasabb, kényelmesebb lett a helyiség.

A konyhát is átszerveztem, idekerült az ügyfél váró is. Több elrendezési variáció készült, még nem született meg a döntés, hogy melyiket valósítjuk majd meg.

A rendelő stílusát összehangoltam az épület hangulatával és a tulajdonos személyiségével. Így született meg egy klasszikusan modern belső tér kellemes színekkel, különböző világítási megoldásokkal. Fontos szempont volt, hogy a páciensek egy kellemes légkörben tudjanak beszélgetni, ezt erősítendő beterveztem egy álkandallót, ami meghittséget, otthonosságot sugall.

Külön öröm volt számomra ezzel a lakással foglalkozni, mert nagyon fellelkesített a tudat, hogy egy Hausmann-féle épületben dolgozhatok, ami 1930 körül épült és nemcsak a nyílászáró kilincsek, de ami a legmeglepőbb, még a fűtésrendszer is eredeti az épületben és működik!

Related Projects
Lépj velem kapcsolatba!

Not readable? Change text. captcha txt